Despre noi

Suntem o mica afacere de familie, cu parinti, surori si alte rubedenii bune fiecare la cate ceva 😉

Povestea LADY R a început acum 10 ani. Văzând cum se fabrică aceste lumânări, m-am îndrăgostit ireversibil de ele și nu m-am mai putut opri din dorința de a le fabrica. Iubesc să fac acest lucru, iubesc senzația de a sculpta lumânări și ador zâmbetele oamenilor când le văd. De aceea, firma se numește SORRISI, adică ”zâmbete”(lb. italiană).

Motto-ul nostru este “Un zâmbet sincer valorează cât 1000 de cuvinte frumoase.” Așa că noi ne străduim să vă facem să zâmbiți și să vedeți ce frumoasă este viața printre petale de ceară colorată.

Am început să fac asta în urmă cu 10 ani și chiar m-am îndrăgostit de aceste frumuseți colorate și parfumate.

De profesie, sunt inginer chimist și lucrez în domeniul găsirii de noi soluții naturale și ecologice în diverse sectoare.

Cum a început povestea lumânărilor sculptate manual? Am văzut un documentar despre ele acum mulți ani. Am stiut exact din acel moment ca aveam sa fac asta. Mi-a luat mult timp să înțeleg întregul proces, să-mi construiesc cazanul de topit  ceara și să fac o mulțime de experimente pe materii prime. A fost dificil să înțeleg întregul proces, pentru că nu aveam pe nimeni care  să ma învețe sau de unde să cer sfaturi , pentru că nimeni nu facea aceste lumânări în România. Unele materii prime sunt cumparate din România, iar altele din afara tarii.

Acest proces cuprinde mai mulți pași, fiecare diferit și interesant. Începem prin a  topi ceara și a pregăti fitilul. Fiecare dintre acestea trebuie să aibă anumite caracteristici, printre care să nu fie toxice și să nu scoata fum în timpul arderii. După ce parafina a fost adusă la o anumită temperatură și fitilul a fost pregătit, se adaugă parfumurile și coloranții și se prepară formele. Parafina este turnată în matrițe, lăsată să se întărească iar apoi miezul este îndepărtat după cateva ore, miez care  este baza lumânărilor sculptate. În cazanul menționat mai sus, parafinele colorate se topesc în recipiente diferite. Miezul scos din matriță este scufundat de 20-25 de ori în parafină colorată, rand pe rand. Cat incă este calda, lumânarea este sculptată cu degetele și cuțitul. Această etapă este foarte importantă și durează maxim 10 minute, deoarece ceara se răcește și devine casanta, deci nu mai poate fi sculptata. În cele din urmă, se adaugă un lac pentru a menține culorile vii si se lasa să se usuce timp de 24 de ore. 

Acum, după 10 ani de practică și de învățare a nenumăratelor lucruri despre pasiunea mea, am ajuns să fac diferite dimensiuni și modele de lumânări sculptate: există lumânări de 11 cm, 20 cm, 33 cm, 60 cm, 80 cm și 100 cm. Cele mai mari sunt utilizate pentru serviciile religioase pentru nunți și botezuri. Toate lumânările sunt parfumate. cele mari sunt personalizate cu  numele mirilor sau al bebelusului.

Când ard, aceste lumânări ard ca niște felinare: pereții lumânărilor rămân întregi, iar lumina este vizibilă numai în interior. Sunt frumoase și nu o spun doar eu. 😉