Bijuterii handmade cu flori naturale incastrate

De multe ori ne dorim ca momentele dragi să ne rămână întipărite în minte, iar bijuteriile din flori presate sunt o metodă inedită de a păstra amintirile vii cât mai mult timp.

Tehnica florilor presate se numește Oshibana și este mai mult decât un proces de conservare a florilor. Datorită tehnicii, florile sunt transformate în semne de carte, bijuterii, tablouri și chiar adevarate lucrări de artă.

Fiecare floare este culeasa, curatata, presata si uscata separat. Cand se incheie procesul de deshidratare al florii aceasta se manevreaza cu foarte multa atentie, de obicei cu un instrument mic asemanator unei pensete.

Sub numele de rășini epoxidice se găsește o gamă foarte largă de produse industriale. Se găsesc rășini transparente sau colorate, mono sau bicomponente, lichide sau solide. Pot fi foarte diferite unele de altele, dar au ca parte comună niște grupări reactive numite grupe epoxi care reacționează între ele sau cu alte tipuri de grupări reactive. În funcție de numărul acestora și de grupările cu care pot reacționa (întăritorul folosit) proprietățile materialului rezultat pot fi foarte diferite. În urma reacțiilor chimice pe care diversele tipuri de rășini le au cu întăritorii rezultă produse cu proprietăți adezive foarte bune, sau cu rezistențe chimice sau la temperatură mare foarte bune, izolatori electrici deosebiți sau materiale cu proprietăți mecanice deosebite.

Rasina epoxidica bicomponenta transparenta este destinata pentru executia de obiecte decorative care urmeaza a fi expuse in interior.

Produsul are doua componente marcate distinct pe ambalaj:(Componenta A-rasina si componenta B – intaritorul) iar amestecul este in proportie de 2 la 1. Exemplu: 100 gr componenta A + 50 gr componenta B.

Dupa amestecare, rasina poate fi colorata folosind colorantii . Se ia o cantitate mica din colorant si se amesteca pana la uniformizare.Transparenta rasinii depinde de cantitatea de colorant  care se adauga. Pentru a obtine tranparente in colorare, cantitatea de colorant necesara incepe de la ceea ce se ia din recipient cu un varf de ac sau scobitoare. Cantitatea maxima de colorant este de  Maxim 5% din cantitatea rasinii amestecate. 

Pentru eliminarea bulelor de aer din rasina, dupa turnarea pe suprafata de lucru, se pulverizeaza un strat fin de Bubble Breaker si se verifica suprafata. Daca este nevoie, se repeta operatiunea inca o data la interval de 5-10 minute.

Se pot adauga diverse efecte cu o spatula sau cutit artistic. Perioada de lucru este de aproximativ 30 minute la o temperatura ambianta de 20 de grade.

Dupa turnare, rasina are nevoiede o perioada de 24-48 ore la o temperatura ambianta de 20 gr C pentru a se usca complet.

Rasina Epoxidica bicomponenta este destinata obiectelor decorative de interior. In cazul expunerii directe la soare, rasina necolorata poate capata in timp o tinta galbuie (ca cea a rasinii naturale).

Deosebite si realizate cu drag pentru tine, bijuteriile marca Lady R aduc natura cat mai aproape de tine, imbinand eleganta cu extravaganta. Astfel, am creat un concept inedit, inserand in „capsule” de sticla flori naturale presate . Cu tema florala, gingase si speciale, bijuteriile pe care ti le propunem sunt create cu mult suflet, fiecare din ele spunand o poveste aparte datorita mesajului din interiorul cutiutei. Poarta bijuterii unicat si lasa-te purtata pe culmile admiratiei!

Piesa centrala contine o floare uscata, naturala, numita „Daucus carota” incapsulata in rasina epoxidica, un material non-alergic si usor de intretinut.

Bratara vine intr-o cutiuta verde, cu fundita, la interior captusita cu catifea neagra. Bratara vine insotita si de un mesaj pentru persoana draga, in interiorul cutiei. Este cadoul complet, de la ambalaj, la bijuterie si la mini-felicitare. Doar scoateti cutiuta din ambalaj si aveti cadoul perfect de daruit unei persoane speciale din viata dumneavoastra.

Bratara este realizata din snur de matase rezistent si este reglabila intre 4 si 9 cm, diametrul incheieturii, adica este potrivita atat pentru un copilas cat si pentru un adult cu mana foarte groasa. Medalionul cu floarea are diametrul de 1.5 cm.

  • Fiecare brățară este unicată;
  • Lucrată manual cu grijă pentru floarea uscata, atat de fragila;
  • Antialergenică, cu materiale naturale si rasina epoxidica;

Lasă un răspuns