O nouă modă: aranjamente din flori de săpun.

Un buchet veșnic

Un cadou minunat pentru o doamnă sau pentru o domnișoară, cu orice ocazie. Înlocuim clasicul bughet de flori cu unul veșnic care are și rol de spumant de baie.

Aranjamentele din flori de săpun sunt un cadou inedit, foarte la modă în această perioada.Rezistă o viață și iși păstrează parfumul la fel de mult. 

Instrucțiuni de folosire: se desprinde o floare de pe tijă și se pune în cadă, în apă caldă. Se topește încet, lasând în urmă o spumă fină și un miros proaspăt, floral. Se pot folosi oricâte flori se dorește, sau doar cateva petale. Parțile din plastic, frunzele, ramân întreagi și se aruncă.

Dat fiind faptul că au un parfum delicat sunt acceptați și de cei mai sensibili cu parfumurile, fără să provoace un disconfort olfactiv 🙂  

Florile de săpun au o gamă variată de culori și câteva modele standard: trandafiri, de toate culorile, mici margarete ca cele din imaginea de mai sus, in câteva culori și niște nuferi, tot în câteva culori. Trandafirii însă chiar sunt intr-o gamă foarte variată de culori: de la albi la negri, trecând prin tot curcubeul și chiar unii scăldați și în sclipici.

Procesul de a face aranjamentele de flori de săpun se aseamană cu cel pentru aranjamentele din flori naturale sau artificiale, cu diferența că aceste flori se cumpără fără…codiță. Așadar, primul pas este improvizarea unei tije, de lemn sau de sârma tare, pe post de codiță care se înfige în burete de aranjament de flori sau în polistiren, care se așează în cutia aranjamentului. Restul rămâne la latitudinea artizanului: câte flori și ce combinații de culori face, ce decorațiuni îi pune cutiei și cât de mult iși dorește să lucreze manual la aceasta. 

Personal, îmi plac aceste noi și la modă decorațiuni; se văd frumos în baie, se văd frumos în cadă și îți dau senzația faină de răsfăț. Îmi place și parfumul lor suav, chiar dacă l-aș fi preferat poate puțin mai puternic. Consider că sunt un cadou potrivit, mai ales când trebuie să faci un cadou unei femei despre care nu știi foarte multe. 

Îmi place să fac aceste aranjamente și în varianta personalizată, cu nume și mesaj pentru că cel mai frumos cântec pentru urechile noastre poartă titlul numelui nostru 😉 

Lasă un răspuns