Start-up business de lumânări sculptate

Știm cum e la început de drum… e dificil. Știm cum e să ai un vis și nimeni să te sprijine, nimeni să te învețe, nimeni să-ți explice. De aceea ne dorim să ajutăm cât mai multe persone să-și realizeze visul și să câștige făcând ceva minunat, din suflet.

În anul 2005 am văzut cum se lucrează aceste lumânări, în afara tării. M-am îndrăgostit la prima vedere de ele și mi-au cucerit zilele. Am construit un cazan de topit parafina, la costuri enorme. P.S. Sunt inginer, de profesie.  Pasul 2: ce parafină trebuia să folosesc? Aici a început un drum supărător de experimente nereușite, bani pierduti, nervi consumati pentru că sunt atât de multe tipuri de parafină și atât de putine cele care se sculptează. Pasul 3: să sculptăm! Părea atât de ușor acest pas, vizionând manufacturarea lumânărilor și, când colo, ce să vezi? Nimic nu mergea, cutitele nu erau potrivite, colorantii nu-și făceau treaba…mai era mult de muncă. Au urmat experimente de coloranti, de parfumuri, de noi modele de lumânări, de noi cazane și de multe nopti nedormite.

        Aș fi dat oricât atunci ca să-mi spună cineva unde greșesc și cum să opresc risipa de bani și de timp. Dăcă aș fi găsit atunci pe cineva care să-mi explice ceea ce explic eu astăzi cursantilor mei, aș fi economisit în jur de 20.000 de euro și cam 6 ani  pierduti pe încercări de materii prime.

        Sculptarea acestor lumânări mie îmi aduce doar zâmbete și același lucru dau mai departe clientilor mei: un motiv de bucurie și un zâmbet. Fac colectie de zâmbete iar colectia mea se numește “SORRISI”.

          Iubesc aceste lumanari ca în prima clipă și fiecare în parte are un strop din sufletul meu.  

            Cu cea mai mare dragoste vă voi ghida pașii pe acest drum minunat, timp de 12 săptămâni, ca să deveniti niște meșteri lumânărari de care să fiu mândră. 

         Cei 18 studenti de până acum și-au început un mic business în domeniu, majoritatea în afara tării și sunt fericiti. Când vorbesc cu ei mi se umple sufletul de recunoștintă. 

Lasă un răspuns